Beyaz Saray, Düşük Maliyetli Sağlık Sigortası (ACA)'ya 11,4 milyon kişinin kayıt yaptırdığını açıkladı. Halk arasında 'Obamacare' olarak bilinen sağlık sigortası için 10 milyon civarında kayıt bekleniyordu.

Beyaz Saray'dan yapılan yazılı açıklamada, Obamacare için son 9 gün içinde yaklaşık yarım milyon kişinin kayıt yaptırdığı belirtildi. ABD Başkanı Barack Obama, Obamacare’e kayıt yaptıranların beklediklerinden daha fazla olduğunu belirterek, duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Sisteminin iyi çalıştığını savunan Başkan Obama, “Bugun size güzel bir haberim var. Obamacare için 11,4 milyon insan kayıt yaptırdı. Bu durum, insanların düşük maliyetli sigortaya karşı ne kadar aç oldukları hissini veriyor” dedi.

ABD Sağlık ve İnsan Hizmetleri Bakanı Sylvia Mathews Burwell, Obamacare 2015 başvurularının pazar günü sona erdiğini, Nisan ayında tekrar kayıt imkanı verebileceklerini söyledi. Bazı eyaletler Obamacare’e başvuru sürelerini uzattı. Başkan Obama, Cumhuriyetçilere karşı büyük bir mücadele vererek ülkedeki sigortalı sayısının artırılmasını hedefleyen Obamacare yasasını kabul ettirmeyi başarmıştı.