Almanya'nın Saksonya-Anhalt Siyaset Eğitimi Merkezi, okullarda İslam ve İslamcılık hakkında daha güçlü bilgi vermeyi planlıyor. Merkez, göçmen toplumla birlikte hareket ederek hem öğretmenleri eğitecek hem de öğrenciler için proje günleri düzenleyecek.

Saksonya-Anhalt’ta Demokrasi ve Tolerans Ağı adlı kuruluşun başkanı olan Cornelia Habisch, “İslam hakkında bilgi vermek istiyoruz. Hala birçok yerde bilgi eksikliği var. Cehaletin yanı sıra korku da hâkim” dedi. Habisch, bu planı hayata geçirmek için bilinçli bir şekilde göçmenlerin kurduğu örgütlerle işbirliğine gideceklerini açıkladı.

Merkez, yaz tatilinden sonra eyaletin farklı bölgelerinde öğretmenleri eğitmek üzere dört program düzenleyecek öğrenci proje günlerinin sayısı ise 20’yi bulacak. Göçmenlerin kurduğu örgütler ise öğrencilere Müslümanların ibadet yerlerini göstermek gibi faaliyetlerde bulunacak. Habisch, bu programların orijinal mekânlarda, orijinal insanlarla gerçekleştirileceğini ifade etti.

Saksonya-Anhalt Siyaset Eğitimi Merkezi Başkanı Maik Reichel ise kurum olarak öğretmen ve öğrenciler tarafından büyük ilgi gördüklerini söyledi. Reichel, İslam ile ilgili bilginin Etik dersinin ayrılmaz parçalarından biri olduğunu dile getirdi. Bu çalışmalarla gençlerin terör örgütü IŞİD’e katılmasını engellemenin zor olduğuna değinen Reichel, “İnsanların kafasının içine bakamayız. Ancak gençlerin internetteki bilgilere nasıl yaklaşması gerektiğini öğreten medya eğitimi söz konusu olabilir” şeklinde konuştu.