Moskova’da silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden muhalif lider Boris Nemtsov’un aile avukatı Vadim Prohorov, Nemtsov’un sosyal medya aracılığı ile tehdit aldığını açıkladı.

Interfax’a konuşan Prohorov, “Birkaç ay önce Nemtsov’a sosyal medya üzerinden tehdit yapıldı. Biz bu tehditlerle ilgili polise başvurduk. Maalesef hiçbir reaksiyon gösterilmedi.” eleştirisi getirdi.

Prohorov, Nemtsov’un ölüm tehdidi aldığını, ancak bunun aylar önce olduğunun altını çizdi.

Interfax’a konuşan bir başka yetkili, soruşturma komisyonunun çok farklı senaryolar üzerinde çalıştığını belirtti. 1 Mart’ta ekonomik krizle ilgili düzenlenecek gösteride provokasyon hedeflendiği değerlendirilen senaryolar arasında yer alıyor.

İsminin açıklanmasını istemeyen yetkili, “Elbette, Nemtsov’un ölümü siyasi faaliyetleri ile ilgili. Kendisi Yaroslavl Bölge Parlamentosu'nda görev yapıyordu. Buna bakmak lazım.” dedi.

İş irtibatlı bir kısım senaryolar üzerinde de çalışıldığını belirten yetkili, “Kişisel düşmanlıklar gibi alternatifler de dikkate alınıyor.” bilgisini paylaştı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, geniş katılımlı bir soruşturma komisyonu oluşturduğu ve olayı kendi kontrolüne aldığı belirtildi.