Alman Sosyal Demokrat Parti (SPD) Federal Meclis Grubu Başkanı Thomas Oppermann, göç politikaları ve serbest ticaret anlaşması CETA ile ilgili müzakerelerde bulunmak üzere Kanada’ya gitti.

Almanya’da son dönemde sıkça dile getirilen ‘puan sistemi’ni yerinde inceleyen Oppermann, Kanada’nın Göçmen ve Vatandaşlık Bakanı Chris Alexander ile Toronto’da bir görüşme gerçekleştirdi.

SPD Meclis Grubu Basın Sözcüsü Ali von Wangenheim, Oppermann’ın Bakan Alexander ve diğer uzmanlarla yapacağı görüşmelerde ‘Kanada modeli’nin avantaj ve dezavantajlarının ele alınacağını bildirdi. Bunun yanı sıra Avrupa Birliği’nin (AB) Kanada ile imzalaması gündemde olan CETA serbest ticaret anlaşması ilgili Kanada adına müzakereleri yürüten Steve Verheul ve ekonomi dünyasının temsilcileri ile de görüşmeler yapılacağı duyuruldu.

Bilindiği gibi Başbakan Angela Merkel de (CDU) bu haftanın başında Toronto’ya resmi ziyarette bulunmuş, Kanada Başbakanı Stephen Harper ile gerçekleştirdiği görüşmede göç politikaları konusunu ele almıştı. Birlik Partileri (CDU/CSU) Almanya’nın göç yasasına ihtiyacı olup olmadığı konusunda net tavır belirlememişken, SPD ise gelecek ayın başında yasaya taslak niteliğinde bir ‘pozisyon belgesi’ni açıklamaya hazırlanıyor.