Avrupa Birliği ile Orta Asya ülkeleri (Kazakistan, Kırgızistan, Tacikistan, Türkmenistan, Özbekistan) arasında güvenlik konulu Yüksek Düzeyli Güvenlik Diyaloğu toplantısı yapıldı. Tacikistan'ın başkenti Duşanbe'de gerçekleştirilen toplantıya ilgili ülkelerden yetkililer ve AB temsilcileri katıldı. Toplantıya Afganistan özel konuk olarak davet edildi.

Avrupa Birliği Dış İlişkiler Servisi Genel Sekreter Yardımcısı Helga Schmidt'in ev sahipliğinde yapılan toplantıya, Kazakistan Dışişleri Bakan Yardımcısı Aleksey Volkov, Kırgızistan Dışişleri Bakan Yardımcısı Erines Otorbayev, Tacikistan Dışişleri Bakan Yardımcısı Nizomiddin Zohidi, Afganistan Dışişleri Bakan Yardımcısı Hekmat Karzai ve Türkmenistan ve Özbekistan'dan temsilciler katıldı.
Toplantıda, Avrupa Birliği-Orta Asya-Afganistan hattındaki ilişkiler ağırlıklı olarak müzakere edildi. Güvenlik konusunun ön plana çıktığı toplantıda, radikalleşme, göç, bölgesel güvenlik ve istikrar, uyuşturucu kaçakçılığı ile mücadelede gibi konular ele alındı. Toplantıda Avrupa Birliği ile Orta Asya ülkeleri arasında güvenlik alanında işbirliğinin arttırılması kararlaştırıldı.