Kazakistan’ın eski başkenti ve finans merkezi Almatı’da Orta Asya’nın en büyük döneri yapıldı. Türk işadamlarının Almatı’da kurduğu restoranlardan Çiçek Mangal’ın Kazakistan’da faaliyete geçmesinin beşinci yılı münasebeti kapsamında yapılan kutlamada Orta Asya’nın en büyük döneri misafirlere ikram edildi.

Yaklaşık 250 kilo gram etten yapılan döner görenleri şaşkına çevirdi. En büyük döneri yaparak Kazak vatandaşlarına ikram eden restoran, etkinliği ile hem dönerin ülkede tanıtılmasına hem de yeni bir rekora imza atmış oldu.

Türk ve Kazak vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği kutlamada Türkiye Cumhuriyeti Almatı Başkonsolosu Suphi Atan, Konsolosluk yetkilileri, Kazak ve Türk işadamları dönerin tadına baktı.

Farklı bir konsept ile müşterilerine en iyi şekilde hizmet vermek için bütün imkânları seferber ettiklerini ifade eden İşletme Müdürü Nevruz Gunyaşev, Çiçek Mangal olaraka Orta Asya’nın en büyük dönerini yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Özel ustalar tarafından günler öncesinden hazırlanan ve deneyimli çalışanlarca müşterilere servis edilen 250 kilo gramlık döner, Kazak ve Türk işadamlarını bir mekânda topladı. İşletme Müdürü Nevruz Gunyaşev, restoran olarak özellikle yemek üretimi ve servis sunumu olarak müşterileri memnun etmek için ellerinden gelen bütün gayreti sarf ettiklerini ifade etti. Müşterilere en iyi şekilde hizmet sunmayı kendilerine ilke edindiklerinin altını çizen Gunyaşev, yaklaşık yarım asırdır Anadolu insanının değişmez lezzeti olan döneri Kazakistan’da bulunan Türk ve Kazak camiasına sunmaktan onur duyduklarını belirtti.