Nijerya ordusundan yapılan açıklamada, kuzeydoğu eyaleti Borno’da 300’den fazla Boko Haram militanının öldürüldüğü bildirildi. Çatışmalarda 2 askerin hayatını kaybettiği, 10’unun da yaralandığı ifade edildi.

Nijerya’nın operasyonlarına, Kamerun sınırındaki Gourgouroon köyüne hava saldırıları düzenleyen Çad ve Kamerun uçakları da destek veriyor. Nijerya ordusu, hafta başından beri devam eden saldırılarda 11 kasaba ve köyün Boko Haram’dan geri alındığını duyurdu.

Savunma Bakanlığı sözcüsü Chris Olukolade, operasyonlarda örgüte ait silah ve ekipmanların yanında birçok Boko Haram üyesinin canlı ele geçirildiğini söyledi.

Öte yandan birçok kaynak, Nijerya ordusunun Boko Haram’ın kayıpları konusunda abartılı rakamlar verdiğini, örgütün kaybının daha az olacağını belirtiyor. 2009’dan beri hükümete karşı silahlı mücadele vererek binlerce insanın hayatına son veren Boko Haram, geçen hafta Kamerun ve Nijer’den sonra ilk defa Çad’a saldırmış ve 10 kişiyi katletmişti.

Nijerya'nın komşularını da tehdit etmeye başlayan Boko Haram’a karşı, Nijerya ve örgütün saldırdığı diğer ülkeler arasında ortak askeri birlik kuruldu.