Bu yıl 87.si düzenlenecek olan Oscar ödülleri, 22 Şubat Pazar akşamı yapılacak törenle sahiplerini bulacak. Oscar ödülleri öncesi animasyon dalında aday filmlerin yapımcı ve yönetmenleri basın toplantısında bir araya geldi.

‘How to train your dragon 2’ filmi yönetmeni Dean DeBlois ‘gergin, heyecanlı, ümitli’ olduğunu açıklarken ‘Big Hero 6’ yönetmeni Don Hall tüm adayların mükemmel ve her birinin farklı olduğunu açıkladı.

‘The Boxtrolls’ yönetmeni Anthony Stacchi de çok sayıda farklı stüdyonun çok farklı stillerde animasyon filmi yaptığını açıkladı. Stacchi, her birinin kendi izleyici kitlesi olan animasyon filmlerinin pazarda ciddi pay sahibi olmaya başladığını sözlerine ekledi.

Bu yıl Animasyon dalında beş animasyon filmi aday olarak gösterildi. Bu filmler şöyle: Big Hero 6,The Boxtrolls, How to Train Your Dragon 2, Song of the Sea, The Tale of The Princess Kaguya.

Oscar ödüllerini belirleyecek Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi üyesi 6 bin 124 kişi hâlihazırda oylarını kullanmış durumda.