İmralı’da tutuklu bulunan Abdullah Öcalan’ın kardeşi Osman Öcalan, çözüm sürecinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve PKK'nın birlikte bitirdiklerini söyledi.

Erbil'de Cihan Haber Ajansı (Cihan) muhabirine konuşan Osman Öcalan, çözüm sürecinin bitirilmesini içine sindiremediğini ve bunu bitirenleri lanetlediğini söyledi. Çözüm sürecinin baştan beri sağlıklı bir rotaya oturtulamadığını belirten Öcalan, "Taraflar barış sürecine farklı anlamlar yükledi. Türkiye süreci, PKK’nın silahsızlandırılması olarak gördü. PKK ise güvensizliğini baştan belirterek, barışın sağlanmasını sahiplenmedi.” şeklinde konuştu.

Kürt tarafından barışa sahip çıkanın sadece Abdullah Öcalan olduğunu iddia eden Osman Öcalan, “Kardeşim Kandil yönetiminin olumsuz tavırlarına rağmen, süreci ilerletmek için çok yoğun çaba içerisinde oldu.” ifadesini kullandı.

“KÜRT SORUNUNU ÇÖZEBİLECEK ETKEN HDP’NİN 80 MİLLETVEKİLİDİR”

Seçim öncesi Erdoğan’ın "Dolmabahçe mutabakatını tanımıyorum" açıklamasıyla sürecin bitirildiğini öne süren Öcalan, şimdi ise savaşın ilan edildiğini illeri sürdü. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ve PKK’nın barış sürecini bitirmek için zemin hazırladığını iddia eden Öcalan, polis ve askeri öldürmekle Kürt sorunun çözülemeyeceğinin altını çizdi.

Öcalan, Kürt sorununu çözebilecek tek etkenin HDP’nin 80 milletvekili ile parlamentoya girmesi olduğunu sözlerine ekledi.

“IŞİD’İ VURDUM DİYEREK DÜNYAYI ALDATIYORLAR”

AK Parti Hükumetinin IŞİD hedeflerine karşı düzenlediği operasyonların göstermelik olduğunu iddia eden Osman Öcalan, “Asıl hedef PYD'dir. PYD’yi vurarak IŞİD’i vurduk diyorlar. Dünyayı aldatmaya çalışıyorlar.” dedi.

Başlayan terör hadislerinin büyük bir savaşa sebep olabileceğini öne süren Osman Öcalan, bu gidişatın tersine çevrilememesi durumunda önümüzdeki 3 yıl içinde çok kan dökülebileceğini ileri sürdü.

KÜRTLERE ÇAĞRI: TÜM GÜCÜNÜZÜ SAVAŞI DURDURMAK İÇİN HARCAYIN

Savaşın kimseye fayda getirmeyeceğini söyleyen Öcalan, iki tarafın da bir an önce barışa dönmeleri gerektiğini ifade ederek şöyle konuştu: ”Ben bir yurtsever Kürt olarak, bağımsız Kürt siyasetçisi olarak, Kürt tarafına çağrı yapıyorum. Savaşı başlatmak ve Türkiye sathında kitleselleştirmek Kürtlerin lehine değildir. Tüm gücünüzü savaşı küçültmek, savaşı durdurmak için harcayın. Barış Kürtlerin lehinedir, savaş ne Türklerin ne de Kürtlerin lehinedir. Savaş ancak Türkiye’yi viraneye çevirmek isteyen güçlerin lehinedir.”