Osmnalı Devleti zamanında Anadolu olarak adlandırılan yer günümüzde hangi ülkenin sınırları içerisindedir?

Osmanlı döneminde ise Anadoli veya Anadolu, merkezi Amasya olan ve Sivas ve Kastamonu'yu kapsayan bir eyaletin adıdır. 19. yüzyılda genel anlamda imparatorluğun Asya kıtasında kalan ve Türklerle meskûn olan bölgesini tanımlamak için kullanılmıştır.

Söğüt nerede sorusu, tarihi dizilerde konu alınması nedeniyle vatandaşlar tarafından araştırılmaya başlandı. Türk tarihinde çok önemli bir yere sahip olan Söğüt, harita üzerinde ise kritik bir konumda yer alıyor. Peki, Söğüt neresidir ve nerede yer alıyor? İşte, Osmanlı Devleti için önem arz eden Söğüt hakkında bazı bilgiler

Söğüt,  ilk yerleşenler net bir şekilde bilinmemekle birlikte Osmanlı Devleti'nin önemli bir merkezi olmuştur. 

Anadolu, Avrupa ile Asya ve Orta Doğu arasında tabii bir köprü olmuştur. Bu sebeple Anadolu’nun her köşesi çok hareketli ve zengin bir tarihe sahiptir. Özellikle günümüzde Marmara Bölgesi olarak bilinen bölge pek çok çekişmeye sahne olmuş ve çeşitli uygarlıkların etkisinde kalmıştır.

Kocaeli Yarımadası denilen bu bölgeye ilk iskânlar M.Ö. 700’ ler de başlamıştır. Bu tarihlerde bölgeye BİTHYNLER gelmiştir. Bu sebeple bu bölgenin adı BİTHYNİA olmuştur. Kelt istilalarını izleyen yıllardan sonra M.Ö. 280 yıllarından itibaren BİTHYNİA bağımsızlığını ilân etmiştir. Yaklaşık M.Ö. 279-74 yılları arasında bağımsızlığını sürdüren BİTHYNİA M.Ö.73’ de Roma egemenliğine girmiştir. M.Ö. 63’den itibaren de PONTUS ile birleşerek PONTUS ET BİTHYNİA adıyla Roma eyaleti olarak kalmıştır.