Önceki gün 63 yaşında vefat eden Özbekistan’ın ünlü din alimi Şeyh Muhammed Sadik Muhammed Yusuf, on binlerce insanın katıldığı cenaze namazından sonra son yolculuğuna uğurlandı.
Ünlü din alimi Yusuf’un cenaze namazı başkent Taşkent'in en büyük camilerinden Kökçe'de kılındı. Cenaze namazını merhum alim Yusuf’un oğlu İsmail Muhammed Yusuf kıldırdı. Cenaze namazına başta Taşkent ve çevresinden olmak üzere ülke genelinde gelen on binlerce sevini katıldı.

Özbekistan Müftüsü Usmanhan Alimov, merhum Yusuf’un vefatının İslam alemi için de büyük bir kayıp olduğunu söyledi.

Bugün öğle namazı sonrasında kılınan cenaze namazına on binler akın etti. Cami çevresindeki yollarda ise trafik durma noktasına geldi. Cenaze namazı için saf tutan insanların oluşturduğu kalabalık çevredeki cadde ve sokaklara taştı. Bu arada tabutu omuzlarına almak isteyen kalabalık kısa süreli izdihama neden oldu.

Özbekistan’ın en önde gelen alimleri arasında gösterilen Şeyh Muhammed Sadik Muhammed Yusuf, 15 Nisan 1952’de Fergana Vadisi’nin Andican vilayetinde dünyaya geldi. Buhara’da Mir Arab Medresesi’nde tahsil gören Yusuf, Orta Asya ve Kazakistan Müslümanları Genel Müftüsü görevinde de bulunmuştu.