Rusların, dünyada birinci sırada tatil yaptığı ülkelerin başında Türkiye'de Antalya olduğunu belirten Özden, yaptığı açıklamada, bölge destinasyonunun Almanlardan sonra ikinci sırada turist profilini Rusların oluşturduğunu kaydetti. Dünyada global anlamda bir ekonomik kriz yaşandığını vurgulayan Özden, Rus para birimi Ruble'nin uluslararası para birimi karşısında değer kaybetmesine bağlı durgunluğun uzun vadede çözüleceğine inandığını ifade etti. Özden, "Global ölçekte dünyada bir ekonomik kriz var. Rus parasının değer kaybetmesi turizm sektöründe önemli bir sorun olarak görünse de uzun vadede çözüleceğine inanıyorum. Çünkü Rusların 20 yıla yakındır Antalya'da tatil yapma geleneği var." diye konuştu.

Noel Bayramı tatili nedeniyle bölgedeki konaklama tesislerinde kısmi olarak doluluk oluştuğunu belirten Özden, bunu yağmur yağışı sonrası kısa süreli güneş çıkması olduğunu ve bir hafta sonra tesislerin kış sezonuna geçeceğini söyledi. Özden, Noel tatili nedeniyle bölge destinasyonunda kışın açık olan otellerin doluluk oranının ise yüzde 80 seviyesinde olduğunu kaydetti.

210 bin yatak kapasitesine sahip olan Manavgat destinasyonu, Antalya'ya gelen 12 milyon turistin 4 milyonunu ağırlıyor. Manavgat'a gelen turistlerin yüzde 53'ünü Almanlar, yüzde 29'unu Ruslar, yüzde 7'sini İngilizler, yüzde 4'ünü Hollandalılar, yüzde 3'ünü İskandinav ülke turistleri ve geriye alan yüzde 4'ü ise diğer milletler oluşturuyor.