Mersin’de hunharca katledilen 20 yaşındaki üniversite öğrencisi Özgecan Aslan için Almanya'nın şehrinde protesto gösterisi düzenlendi. Duisburglu kadın örgütleri ve diğer sivil toplum kuruluşlarından temsilcilerin katıldığı protestoya 300 kişi katıldı.

Gösteride Avrupa Demokratik Kadın Hareketi adına konuşan Rabia Erdoğan, kadınlara yönelik katliamlarının gün geçtikçe arttığı ve kadınların en vahşi şekilde öldürüldüğü bir süreçten geçildiğine dikkat çekti. Erdoğan, “Türkiye’nin kadınla barışık olmayan tarihi AKP iktidarı döneminde daha da katlanarak yaşanmaya devam ediyor. Cumhurbaşkanından en kenardaki bakanına, din adamlarından, kadın gazetecilere, sokaktaki insanından sanatçısına kadar herkesin diline doladığı kadına dair söylemler ile oluşturulmak istenen ’makul’ kadın tipi bugün bize yönelik şiddetin artırılması ile hayata geçiriliyor.” dedi.

2015 yılının ilk ayında 29 kadının yaşam hakkının elinden alındığını hatırlatan Erdoğan, “Özgecan Aslan Şubat ayı rakamlarına girdi. 20 yaşındaki genç bir kız evine gitmek için bindiği toplu taşıma aracında tecavüze uğradı. Sonrasında da ise yakılarak öldürülecek kadar akıl almaz bir şiddete maruz kaldı.” dedi.