Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Türkmenistan'a öğle saatlerinde gelen Pakistan Başbakanı Navaz Şerif, Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov tarafından törenle karşılandı. Daha sonra görüşen Berdimuhamedov ve Şerif ikili ilişkilerin yanı sıra uluslararası ve bölgesel konuları ele aldı. G
örüşmede, Aşkabat ile İslamabad hattında ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi adına bir dizi mutabakat zaptına imza atıldı. Şerif ile Berdimuhamedov baş başa görüşmenin heyetler arası görüşmelere de katıldı.

Resmi görüşmeler sonrasında bir dizi anlaşmalara imza atıldı. Berdimuhamedov ile Şerif, ortak bildiriye imza atarken, iki ülke yetkilileri arasında ekonomik münasebetlerin arttırılmasına yönelik 2 anlaşma parafe edildi.
Daha sonra ortak basın toplantısı düzenlendi. Gurbanguli Berdimuhamedov, Pakistan ile her alandaki ilişkilerini geliştirmek istediklerini kaydetti. "Başbakan Şerif ile ekonomik münasebetlerin arttırılması konusunda mutabık kaldık. Pakistan güvenli ortağımız. Uluslararası ve bölgesel konuları görüştük. Afganistan'daki son gelişmeleri değerlendirdik. Afganistan'a yardım konusunda işbirliği yapacağız" diyen Berdimuhamedov, Pakistan ile bir dizi uluslararası ve bölgesel projelere imza atacaklarını ifade etti. Türkmen lider, bu alanda Türkmenistan-Afganistan-Pakistan-Hindistan (TAPİ) doğalgaz boru hattı projesini örnek vererek, projenin bir an önce başlaması için yoğun çaba gösterdiklerini söyledi.

Basın mensuplarına hitap eden Pakistan Başbakanı Navaz Şerif de, Türkmenistan ile işbirliğine hazır olduklarını belirtti. İkili ekonomik münasebetleri çeşitli alanlara yaymak istediklerini belirten Şerif, enerji projelerini hızlandıracaklarını kaydetti. Başbakan Şerif, TAPİ projesinin bölge için önemli olduğunu ifade etti. Konuk Başbakan, Güney Asya ile Orta Asya ülkeleri arasındaki münasebetlerin geliştirilmesi için çalışma gayreti içerisinde olduklarını ifade ederek, İslamadab yönetiminin bölge ülkeleri ile başta enerji olmak üzere ticaret, karayolu ve demiryolu ağlarının kurulması için yoğun çaba gösterdiğini söyledi.

Başbakan Şerif'e Aşkabat ziyaretinde Ticaret Bakanı Dastagir Khan, Petrol Bakanı Şahid Abbasi, Su Bakanı Muhammed Asif, Başbakan müsteşarı Tarik Fatemi eşlik ediyor. Başbakan Şerif ve beraberindeki heyet, yarın Aşkabat temaslarını tamamlayarak Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'e geçecek.