Pakistan Başbakanı Navaz Şerif ulusal mecliste yapılan ortak oturumda, Yemen’e müdahale için Türkiye’den cevap beklediklerini söyledi.

Yemen meselesinin çok hassas olduğuna değinen Şerif, "Türkiye Cumhurbaşkanı'ndan konu ile ilgili bir cevap bekliyoruz." dedi.

Şerif, "İran, Yemen’deki çatışma ile ilgili daha dikkatli olmalı. Uyguladıkları politika doğru mu? İran’ın bu konuda daha açık olacağından umutluyum. Yakında, İran Dışişleri Bakanı Cevat Zarif, Pakistan’a gelecek." ifadelerini kullandı.

Şerif ayrıca, Yemen'e müdahele ile ilgili herhangi bir karar almadan önce parlemontonun onayından geçmesi gerektiğini kaydetti.

Türkiye-Pakistan ve İran arasında Yemen krizinin çözümü için diplomasi trafiği hızlanıyor. Pakistan Başbakanı Navaz Şerif, Yemen meselesini görüşmek üzere geçtiğimiz Cuma günü Ankara'yı ziyaret etmişti. Başbakan Ahmet Davutoğlu ile görüşmesinin ardından Şerif, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’na geçmişti. Burada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Şerif arasında basına kapalı toplantı yapılmıştı.

Öte yandan, resmi temaslarda bulunmak üzere bu sabah Tahran'a giden Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani tarafından askeri törenle karşılandı. Erdoğan'ın, temasları kapsamında Türkiye-İran Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi'nin ikinci toplantısına başkanlık edecek. İki liderin, ortak basın toplantısı düzenlemesi bekleniyor.