Pakistan başbakanı Navaz Şerif, işçi kongresine hitaben yaptığı konuşmada, ülkenin daimi baş ağrısı haline gelen terör meselesinin hangi boyutta olduğunu anlattı. Mesaisinin çoğunu teröre ayırdığını kaydeden Şerif, ''Zamanımın yüzde 90’nını terör ve enerji meselelerine ayırıyorum. Ülkenin kalkınması için yapılacak işlere zaman bulamıyorum.'' dedi.

Bu problemlerin daha önceki hükümetlerden miras kaldığına değinen Şerif, ''Enerji meselesini çözmeye uğraşıyoruz. Bu mesele önümüzdeki iki ya da üç yılımızı alacak.'' ifadelerini kullandı.

Şerif ayrıca, ülkenin kuzeyinde Talibana yönelik devam eden kapsamlı operasyon için ise, ordunun teröristlerin sığınaklarını ve önemli bölgelerini etkisiz hale getirerek çok iyi iş başardığını dile getirdi.

Pakistan’da artan elektrik ve gaz sorununun yanı sıra, Pakistan Talibanı olarak bilinen Tahriki Taliban Pakistan'nın (TTP) saldırıları yüzünden halk sıkıntı çekiyor.
TTP ile sonuçsuz kalan müzakereler sonrasında, 2014 Haziran ayında ülkenin kuzeyinde kapsamlı operasyonlar başlatılmıştı.

Zarb- Azb adı verilen operasyonlarda 10 ay içinde yaklaşık 2 bin militanın etkisiz hale getirildiği kaydedilirken, TTP’nin Pakistan’da, sivil ve askeri hedeflere yaptığı kanlı saldırılarda, yüzlerce kişi hayatını kaybetti.