Pakistan Başbakanı Navaz Şerif ve Genelkurmay Başkanı Rahil Şerif, yarın Suudi Arabistan’a gidecek.

Navaz Şerif Riyad'a 1 günlük resmi ziyaret öncesi, başkent İslamabad’da Yemen konusunda üst düzey bir toplantı düzenledi. Riyad’a yapılacak ziyaretin içeriğini kapsayan toplantıya, dış politika yetkilileri ve askeri yetkililer katıldı.

Katılımcılara konuşan Şerif, Suudi Arabistan’ın Yemen’e düzenlediği hava saldırılarını durdurma kararını memnuniyetle karşıladıklarını belirtti.

Son iki ay içinde Yemen’e ikinci ziyaretini gerçekleştirecek olan Şerif’in Riyad'a gidiş tarihinin, Suudilerin ‘Kararlılık Fırtınası’ adlı Yemen operasyonunu ‘Umut Operasyonu’ kod adı ile değiştirdiği döneme rastlaması dikkat çekti.

Pakistan Yemen’e asker göndermeyeceğini açıklamıştı. Pakistan Parlamentosu'nda alınan kararda, Suudi Arabistan’ın toprak bütünlüğüne karşı oluşabilecek bir tehdit karşısında Suudilerle omuz omuza hareket edileceği açıklanmıştı.

Öte yandan, Navaz Şerif'in Suudi Arabistan ziyaretine Genelkurmay Başkanı Şerif'in yanı sıra Savunma Bakanı Havaja Asıf ve özel yardımcısı Tarık Fatemi de eşlik edecek.