Pakistan tarihi bir törenle Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping’i ağırlarken müttefiki ve komşusu Çin ile 51 'İyi Niyet Anlaşması' imzaladı. Her iki ülkenin üst düzey yetkilileri, Başbakanlıkta kameraların önünde ‘Pakistan Çin Ekonomik Koridoru Projesi’ çerçevesinde 51 anlaşmaya imza attı.

‘En güvenilir dostumuzla zaten sıkı olan bağlarımızı daha da sıkılaştıracağız’ ifadelerini kullanan Şerif, ‘Bu koridor Pakistan’ın bütün eyaletlerine faydalı olacak. Ve ülkemizi bölgede ticaret ve yatırım merkezine dönüştürecek.’ dedi. Şerif ayrıca koridorun bölgenin huzur ve refah sembolü olacağını belirtirken Çin için ise Güney Asya’ya açılan bir kapı olacağını kaydetti.

Xi, terörle mücadelede Pakistan’ın kapasitesini artırmaya yardımcı olacaklarını aktarırken, ekonomik koridorun iki tarafındda yararına olacağını belirtti.

Heyetlerin görüşmesinin ardından atılan imzalardan sonra Şerif ve Xi sembolik olarak bir küreye basarak projeyi başlattı.
Çin Pakistan ekonomik koridoru projesi (CPEC), 3 bin kilometrelik otoyol, demiryolu petrol ve gaz boru hattı döşemesini içeriyor. Stratejik açıdan büyük öneme sahip ortalama 45 milyar dolarlık projenin 2030’da bitirilmesi planlanıyor.