Afganistan'ın kuzeydoğusunda meydana gelen 7.5 büyüklüğündeki deprem Pakistan'ı da sarstı. Pakistan Ulusal Afet Yönetim Kurumu ülkenin kuzey bölgelerinde, 2 bin 500’ü aşkın evin hasar görmesi sonucu ölü sayısının 243'e yükseldiğini, bin 600'ü aşkın kişinin de yaralandığını açıkladı.

ABD Jeolojik Araştırmalar Enstitüsü (USGS) tarafından yapılan açıklamada, merkezi Afganistan'ın Feyzabad kentinin 82 kilometre güneydoğusundaki depremin büyüklüğü 7.5 olarak bildirildi. Yerin 196 kilometre derinliğinde meydana gelen deprem Pakistan, Hindistan ve Afganistan'ın başkentlerinden de hissedildi.
Depremin en çok etkilediği Pakistan'ın kuzeyindeki bölgelerde 2500’ün üzerinde evin hasar gördü ve ölenlerin sayısı 243’e ulaştı.

Bu arada Başbakan Navaz Şerif bölgede tüm hastanelere ve yerleşim yerlerine gerekli yardımların götürülmesi talimatını verdi. Cumhurbaşkanı Memnun Hüseyin ve Hindistan Başbakanı Narendra Modi, ölenler için büyük üzüntü duyduklarını belirtti.

Pakistan'ın kuzeyindeki Keşmir bölgesinde 8 Ekim 2005 tarihinde 7.6 büyüklüğündeki depremde en az 75 bin kişi hayatını kaybetmiş, 200 bin kişi de yaralanmıştı.