Pakistan Genelkurmay Başkanı Rahil Şerif, geçtiğimiz hafta Hindistan Savunma Bakan Manoha Porrikar’ın yayınladığı bir bildirgede Başka ülkedeki teröristler ancak terörizm ile alt edilebilir ifadesine tepki gösterdi. Yerel medyaya demeç veren Şerif, Pakistan'ı bu tarz beyanlarla korkutamazlar dedi.

Pakistan Savunma Bakanı Havaja Asıf, "Hindistan bu bildirge ile terörist faaliyetlerin içinde olduğunu kanıtlamıştır." dedi. İçişleri Bakanı Çodri Nisar ise "Komşu ülke terörü finanse etmeye devam ediyor."açıklamasını yaptı.

Pakistan Ordusu, yetkilileri geçtiğimiz ay Hindistan istihbarat ajansı RAW’ın ülkedeki terör eylemlerini yönettiğini iddia etmişti.

Bu arada, Hindistan Dışişleri Bakanlığı, önceki gün Çin'de bulunan Hindistan Başbakanı Narendra Modi'nin Çinli yetkililer ile görüşmesinde, Pakistan-Çin ekonomik koridoru projesinin 'kabul edilemez' olduğunu söylediğini aktardı.

46 milyar dolarlık Çin-Pakistan ekonomik koridoru anlaşmasının ardından, Hindistan istihbarat ajansının bu projeyi sabote etmek için 30 milyon dolar ayırdığı iddiaları Pakistan basınında yer almıştı.