ABD ziyareti çerçevesinde çeşitli temaslarda bulunan Pakistan Başbakanı Navaz Şerif, katıldığı bir konferansta Hindistan’ın silahlandığını ve 'buna karşı önlem alınacağını' söyledi.

Pakistan-Hindistan ilişkilerini ‘zor ve acil tehlike’ olarak nitelendiren Şerif, "Hindistan barış görüşmelerini reddederek malesef bazı dış güçlerin aktif desteği ile silahlanmaya başlamıştır. Askeri ilkelere bağlı kalıyorlar. Bu da Pakistan’ın caydırıcılığını göstermeye ve Hindistan’ın silahlanmasına karşı önlem almaya itiyor." dedi.

Kendisinin Hindistan Başbakanı Narendra Modi’nin yemin törenine katılarak barış sağlayıcı rolü üstlendiğini ifade eden Şerif, Hindistan’ın sınır bölgesinde ateşkesi ihlal ettiğini ve sınırda Pakistan tarafına ateş açtığını söyledi.

Öte yandan geçen hafta Pakistan'da Pencap Eyaleti İçişleri Bakanlığı, Hindistan İstihbaratı'nın (RAW) Başbakan Navaz Şerif'e suikast planladığı yönünde güvenlik birimlerine rapor vermişti.

İki ülke arasında yaşanan sınır çatışmaları nedeniyle tansiyon bir türlü düşmezken, Pakistan'da üst düzey yetkili ağızlar RAW'ın ülkede terörist aktivitelerine destekte bulunduğunu ve ellerinde delil olduğunu ifade ediyor. Pakistan'ın konu hakkında Birleşmiş Milletler'e ve ABD’ye bir dosya verdiği belirtiliyor.