Pakistan’ın Hayber Paktunya eyaletinde şiddetli yağış ve fırtınanın sebep olduğu çökmelerden dolayı, en az 45 kişi öldü, 200 kişi yaralandı.

Peşaver şehrinde etkili olan fırtına sebebi ile ağaçlar devrildi, binalar ve GSM operatörlerin baz istasyonları çöktü. Yetkililerin verdiği bilgiye göre en az 45 kişi öldü, 200'den fazla kişi ise yaralandı. Yaralılar çevre hastanelerde tedavi altına alınırken ölü sayısının artmasından endişe ediliyor.

Rüzgarın saatte 110 kilometre hızla ilerlediği ifade edilirken, hortum oluştuğu da kaydedildi. GSM operatörlerinin baz istasyonlarının çökmesinden dolayı şehirde iletişimin sağlanmasında güçlük çekildiği belirtiliyor.

Pakistan Ordusu'dan yapılan açıklamada ise zemin delici araç, radar, dedektör ve köpeklerle birlikte arama kurtarma çalışmalarını devam edildiği bildirildi.

Can ve mal kaybından dolayı büyük üzüntü duyduğunu dile getiren Başbakan Navaz Şerif, yakınını kaybeden ailelere başsağlığı diledi. Eyalette bazı hastanelerde acil durum ilan edilirken, can kayıplarının çoğunluğunun çöken binalardan kaynaklandığı aktarıldı.