Pakistan’da ihtiyaç sahibi insanların yardımına koşan Kimse Yok Mu Derneği, bu kez katarakt ameliyatları ile dar gelirli vatandaşların derdine çare oluyor.

Pakistan’ın Hayber Paktunya eyaletindeki Dere İsmail Khan şehrinde katarakt ameliyatları başlatan Kimse Yok Mu, bu yıl 5 bin insanın sağlıklı görebilmesi için kolları sıvadı.

Kimse Yok Mu Derneği 9 aylık süre içinde, Pakistan’ın Hayber Paktunya eyaletindeki 2 bin 224 Pakistanlının yeniden görmesine vesile oldu. Dernek bununla da kalmayarak 16 farklı yerleşim bölgesinde tespit edilen 9325 hastayı muayene ettirdi. 7 bini aşkın hastaya ilaç temin ederken 2 binin üzerinde hastaya ise gözlük imkanı sundu.

PAKİSTANLILARIN GİTMEYE KORKTUĞU BÖLGELERE DERNEK GİDİYOR

Kimse Yok Mu Derneği Pakistan temsilcisi Özcan İnan, yardımsever Anadolu halkına teşekkürlerini iletirken, "Burada ihtiyaç sahibi Pakistan halkı yardımları görünce çok mutlu oluyor. Onların gülen yüzlerini görünce bizler de mutlu oluyoruz. Bu hastalar, yardımsever Türk halkına çok dua ediyor ve onlara teşekkür ediyor." ifadeleri ile hislerini paylaştı.

İnan ayrıca şunları söyledi: "Burada üst düzey devlet yetkilileri, Pakistanlıların yardım ulaşan bölgelere güvenlik problemlerini neden göstererek gitmekten korktuğunu; ama derneğin fakir halka ulaşmak için sınır tanımadığını söyleyerek teşekkür ediyorlar."

Öte yandan, Pakistan genelinde erzak dağıtımı ve kurban kesimleri ile ihtiyaç sahiplerinin yardımına koşan Kimse Yok Mu’nun ülkede açtığı bir de kasabası bulunuyor.14 Eylül 2013 tarihinde açılan İkbaliye kasabası, 296 selzede aile için yeni bir yuva olurken camisi, okulu, temizlik görevlileri, mezarlığı ve su deposuyla ihtiyaç sahibi ailelerin yaşamına destekte bulunuyor.