Pakistan genelinde, bugün Cuma namazı sonrası Fransız mizah dergisi Charlie Hebdo protesto edildi. Başkent İslamabad’da Camiat-ul İslami cemaatinin düzenlediği protestoya, yaklaşık 200 kişi katıldı.

Yayınlanan karikatürlerden dolayı slogan atan protestocular, "İslamofobi terörizmdir" yazan pankartlar taşıdı. Protestocular İsrail ve dergiye destek veren ülkeleri de yuhaladı. Bir Pakistanlının taşıdığı "Siz Charlie iseniz, ben de Kouchi’yim" pankartı dikkat çekti.

Cemaat-ul İslami destekçisi Fazıl Kerim, ''Bizlere terörist diyorlar. Ama kendileri terörist. Böyle şeyler yaparak Müslümanları kışkırtmak istiyorlar. Azıcık şerefleri olsaydı, böyle şeyler yapmazlardı.'' dedi. Güvenlik önlemlerinin alındığı protestolar gerginlik yaşanmadan son buldu.

Öte yandan ülkenin en kalabalık şehri Karaçi’de de protestolar düzenlendi. Fransa Konsolosluğu'na yürümek isteyen gruba ise polis, toma ve gaz bombası ile müdahale etti.

Charlie Hebdo'nun yayınladığı karikatürler, Başbakan Navaz Şerif’in yanı sıra Pakistan Ulusal Meclisi tarafından da kınanmıştı.