Pakistan, bir idam mahkumunun itirafları ile çalkalanıyor. Bir televizyon kanalında yayınlanan videoda, Saulat Mirza ismindeki idam mahkumunun itirafları ülke gündemine oturdu. Bu sabaha karşı yerel saat ile 5 sularında asılması beklenen mahkumun asılma işlemi, 72 saat ertelendi. Onlarca kişinin ölümüne sebep olduğu için 17 yıl önce hapse atılan Mirza’nın, Pakistan’da idam cezalarının tekrar uygulanmaya başlaması ile bu sabah saatlerinde idam edilmesi bekleniyordu. Ancak yayınlanan video sonrası idam 3 gün sonraya ertelendi.

GEO televizyonunda yayınlanan videoda, Mirza gerçekleştirdiği cinayetlerin emrini 20 yılı aşkın süredir İngiltere'de yaşayan Birleşik Millet Hareketi (MQM) Partisi lideri Altaf Hüseyin’den aldığını söylemesi ülke gündeminde ilk sırayı aldı.

Mirza, "Ben emirleri Altaf Hüseyin’den, MQM Partisi yetkilisi Babur Ghori aracılığı ile alıyordum. Parti benim gibi mensuplarını bir peçete gibi kullanıyordu. İhtiyacı kalmadığı anda bir kenara atıyordu. Diğer parti mensupları benim durumumdan ders çıkarabilir. Ya da katılmak isteyenler bir kez daha düşünebilir." dedi.

Öte yandan Mirza’nın, 2008 yılında, The Foreign Policy dergisi tarafından dünyanın en iyi ikinci belediye başkanı olarak seçilen MQM Partisi'nden Mustafa Kemal hakkındaki söylemleri de dikkat çekiciydi. Mirza, "Karaçi Belediye Başkanı Mustafa Kemal’in popülaritesi artınca MQM tarafından aşağılanmaya ve dışlanmaya başladı." şeklinde konuştu.

Mirza’nın 1998 yılında tutuklandığı günden beri hapishanede partinin de yardımı ile bir patron gibi yaşadığı belirtiliyor. Partinin istediği mahkumları hapishane içinde öldüren Mirza’ya bütün mahkumlar ve gardiyanların bir hizmetli gibi çalıştığı kaydediliyor.

Ülkenin en kalabalık şehri Karaçi'de etkin olan Birleşik Millet Hareketi (MQM) Partisi bir mafya sistemi ile çalıştığı ve kentte yaşanan birçok huzursuzlukta başrol oynadığı kamuoyu tarafından sürekli ifade ediliyor. Geçtiğimiz hafta polisin MQM merkez binasına yaptığı operasyonda, aranan 28 cinayet zanlısının yanı sıra onlarca makinalı tüfek tabanca ve el bombası ele geçirilmişti.

Öte yandan Mirzanın itiraflarını yalanlayan parti yetkilileri, operasyon günü merkezlerinde bulunan silahları güvenlik amaçlı tuttuklarını söylerken, Altaf Hüseyin silahları jandarmanın koyduğunu iddia ederek kendi partisi ile tutarsız bir açıklama yaptı. Hüseyin, ayrıca merkezlerinde bulunan katil zanlıları ile ilgili ise ‘Bize komplo kurdular.’ şeklinde açıklama yaptı.

Jandarma, Hüseyin'i suçlamalarından dolayı mahkemeye verdi. İçişleri Bakanlığı ise İngiltere’den ülkeyi karıştıran söylemlerde bulunan Altaf Hüseyin’in konuşma imkanlarının sınırlandırılmasını ya da durdurulmasını istedi.