Ramazan ayına Türkiye’den bir gün sonra başlayan Pakistan’da halk, ilk iftarını bugün açtı. Dar gelirli vatandaşlar, başkent İslamabad sokaklarında bütçelerine uygun alışveriş yapabilecekleri çarşılara akın etti. Bazı vatandaşlar ise iftar sofrasını fakirlerle paylaştı.

Başkent İslamabad’da fakir halkın uğrak mekanı Karaçi Kampani Çarşısı'nda iftar heyecanı hakimdi. Tezgahları ve lokantaları, Pakistan’a özgü yağlı ve baharatlı yiyecekler süsledi. Pakistanlıların en çok sevdiği iftariyelik yiyecekler 'samosa' ve 'pakora'ya (patatesli börek çeşitleri) yoğun talep vardı. Satıcılar müşterilere iftar öncesi ürünlerini sunabilmek için zamanla yarıştı.

Başkentte ilk iftarını lokantalarda açan vatandaşların yanı sıra bazı bölgelerde fakir vatandaşlar için iftar sofraları hazırlandı. Kaldırım taşına oturan vatandaşlar, Pakistan’ın ünlü biryani yemeği ve şerbetle ilk orucunu açmış oldu.

Çarşıda 40 derece sıcaklığın üzerinde müşterilere iftariyelik satan çarşı esnafı ise duygularını şöyle dile getirdi: "Samosa ve Pakora pişiriyoruz. Ramazan ayı ile yüzümüz gülüyor. Mutluyuz satışlarımız da arttı."

Yemeğini arkadaşları ve fakir vatandaşlarla paylaşan başka bir Pakistanlı ise "Bugün oruçlu olduğumuz ilk gün. İlk iftarımızı açıyoruz. Ramazan ayı bereket ayı. Elhamdülillah bu aya vardık. İnşallah eksiksiz orucumuzu tutacağız. Hava çok sıcak; ama dayanacağız." ifadelerini kullandı.