"Yeni bir Pakistan kuruyoruz" sloganı ile halkı sokağa döken Khan, Karaçililere "Bugün bu şehirde hayatı nasıl durdurduysak Lahor'da da aynısını yapacağız." diye sesledi. Parti destekçileri, şehrin değişik bölgelerinde gün boyu trafiğin kapanmasına neden oldu. 

PTI partisi lideri İmran Khan, 30 Kasım'da başkent İslamabad'da yaptığı büyük mitingde, tarih ve şehir ismi vererek ülkede hayatı felce uğratacağı tehdidinde bulunmuştu. Lahor protestosunu erteleyen Khan, "8 Aralık'ta Faysalabad'da, 12 Aralık'ta Karaçi'de, 16 Aralık'ta ülke genelinde hayat duracak." ifadelerini kullanmıştı. PTI partisinin genel başkanı Khan geçtiğimiz hafta başkentte düzenlenen mitingde, hükümeti 2013 seçimlerine hile karıştırmakla suçlarken, "Onlara istifa etmeleri için son bir şans veriyorum. Aksi takdirde ülke genelinde yaşamı durduracağız." şeklinde tehditte bulunmuştu. 

C planı olarak adlandırdığı ülke genelinde hayatı durdurma amacı doğrultusunda ilk gösteriler Faisalabad şehrinde yapılmıştı. Gösteriler sebebi ile Faysalabad şehri karışmış, iktidardaki Pakistan Müslim Lig Navaz (PML-N) ve PTI destekçileri arasında çıkan çatışmada 1 kişi hayatını kaybetmişti. 

İmran Khan, 15 Ağustos'ta Kanada'dan dönen dini lider Tahir-ul Kadri ile birlikte gösteriler başlatmış ve başkentte önemli devlet kurumlarının bulunduğu Kırmızı Bölge'yi işgal etmişti. PTI partisinin başlattığı binlerce kişinin parlamento binası önünde 2 aya yakın bir süre oturma eylemi, geçtiğimiz ay son bulmuştu.