Pakistan’ın Peşaver şehrinde geçtiğimiz Aralık ayında ülkeyi yasa boğan okul saldırısının yaraları sarılmaya çalışılıyor. Saldırıda vefat eden öğrencilerin isimleri ülkedeki okullara veriliyor.

Hayber Paktunya eyalet hükümeti, ölen öğrencilerin isimlerini almak üzere bazı okulların isimlerinin değiştirileceğini duyurdu. Şu ana kadar ise Peşaver şehrinde 60 olmak üzere toplam 107 okula öğrencilerin isimleri verildi.

Mağdur ailelerden çoğu hükümet tarafından yapılan bu jesti kabul etti. Okulların yeniden adlandırılmasının acılarını dindirmediğini söyleyen aileler; ancak böylece çocuklarının isimlerinin ölümsüzleştiğini belirtti. Eyalet Eğitim Bakanı Müştak Ahmed ise Taliban'a 'eğitim durmaksızın devam ediyor' mesajını vermek istediklerini aktardı.

Pakistan Talibanı olarak bilinen terör örgütü Tahriki Taliban Pakistan (TTP) geçtiğimiz Aralık ayında, askeri yetkililerin çocuklarının da eğitim aldığı Askeri Halk Okulu'na saldırı düzenlemiş ve 150’den fazla öğrenciyi öldürmüştü.

Pakistan'daki elim saldırı 'Ulusal Trajedi' olarak nitelendirilirken, ülke genelinde güvenlik alarmı verilmiş ve bütün okullar yaklaşık 1 ay süre ile kapalı tutulmuştu.