Kimse Yok Mu Derneği, Pakistan’da 2010 yılında meydana gelen ve yüzyılın felaketi olarak adlandırılan sel felaketi sonrası vatandaşların yaralarını sarmaya devam ediyor. Muzaffergarh şehrinde içerisinde 296 ailenin yaşadığı İkbaliye kasabasını inşa eden Kimse Yok Mu, buradaki kadınları meslek sahibi yapıyor. Uzman öğretmenler tarafından kasabadaki okulun iki dersliğinde 20 kadına 3 ay verilen dikiş kursu sonrası sertifikalar dağıtıldı. Kursu bitiren kadınlara ayrıca, dikiş makinesi ve kumaş da takdim edildi.

Pakistan'da 2010 yılında yaşanan sel felaketi sonrası kolları sıvayan Kimse Yok Mu Derneği, bölgede yaklaşık 3 bin kişinin kaldığı İkbaliye isminde küçük bir kasaba inşa etmişti. Kasabayı, camisi, okulu, temizlik görevlileri, mezarlığı ve su deposuyla yaşanır hale getiren Kimse Yok Mu gönüllüleri, selzedelerin elinden tutmaya devam ediyor. Kimse Yok Mu, meslek sahibi olabilmeleri ve aile geçimine katkı sağlamaları amacıyla çoğu dul 20 kadına 3 ay boyunca dikiş kursu verilmesini sağladı. Kursu tamamlayan kadınlara sertifika, dikiş makinesi ve kumaş verildi.

Mezun kursiyerlere sertifikalarını Muzaffergarh Valisi Şevket Ali verdi. Vali Ali, "Kimse Yok Mu derneği burada selzedeler için gereken her şeyi yaptı ve yapmaya devam ediyor." açıklamasında bulundu.

Kurs eğitimi alan kadınlar duygularını şöyle dile getirdi: "Evimizi sel basmıştı, hiçbir şeyimiz kalmadı. Sonra burada ev sahibi olduk. Şimdi ise meslek sahibi oluyoruz. Türk kardeşlerimize çok teşekkür ediyoruz."

Kimse Yok Mu, 3 aylık periyotlarla kasabada bulunan yaklaşık 800 kadını meslek sahibi edindirmeyi amaçlıyor. Bu bağlamda kasabadaki ikinci dikiş kursunun, çoğu dul 40 kadının katılımı ile başladığı belirtildi.

KİMSE YOK MU, 5 SENEDİR SELZEDELER İLE BERABER

Kimse Yok Mu Derneği Pakistan Temsilcisi Özcan İnan, kasaba ihtiyaçlarının tamamının giderilmeye çalışıldığını ve artık kasaba sakinlerine meslek imkanı sağlamaya başladıklarını söyledi. İnan, 5 sene önce meydana gelen sel felaketinden sonra yaşanan süreci şöyle anlattı: "2010 yılındaki sel felaketinden sonra Anadolu halkının gönderdiği yardımlarla kardeş ülke Pakistan’a kasaba inşa ettik. Uzun takip ve uğraş gerektiren kasaba eksiklerini birer birer giderdik. Bu dönemler içinde kasaba sakinlerine et, gıda, elbise yardımları da yaptık."

Her yıl kasabayı nizami olarak ziyaret etiklerini ve eksikliklerin tespit edildiğini aktaran İnan, "3 ay süren dikiş kursu sonrası evlerini kaybeden selzedelerin artık yüzlerinin güldüğünü ve sel felaketini unuttuklarını görmek bizleri çok sevindiriyor. Pakistanlı kardeşlerimize Kimse Yok Mu aracılığıyla yardım gönderen herkese teşekkür ediyoruz." dedi.

Kimse Yok Mu tarafından 14 Eylül 2013 tarihinde açılan İkbaliye kasabası, 296 selzede aile için adeta yeni bir yuva oldu. Kimse Yok Mu Derneği kasabada cami, okul, temizlik görevlileri, mezarlık ve su deposuyla ihtiyaç sahibi ailelerin yaşamına destekte bulunmaya devam ediyor.