Pakistan’da 45 derecenin üzerinde seyreden kavurucu sıcaklar nedeniyle son üç günde 136 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Pakistan’ın nem oranı en yüksek şehri olan Karaçi’de sıcaklığın 47 dereceyi bulması ile insanların nefes almakta zorlandığı belirtildi. Ülkenin en kalabalık şehri Karaçi'de uzman doktor Seemin Cemali, son 24 saatte görev yaptığı Cinnah Hastanesi'ne aşırı sıcaktan dolayı rahatsızlanarak kaldırılan hastalardan 100'ünün hayatını kaybettiğini açıkladı. Güney şehirlerinden Tarparkar ve Şikarpur’dan ise 30’un üzerinde ölüm haberi alındığı belirtiliyor.

Öte yandan, ülkenin en kapsamlı sağlık hizmeti veren Edhi vakfı, ambulanslar ile son iki günde 150 kişinin cesedini taşıdıklarını belirtirken, ölüm sebeplerinin sıcaklıktan kaynaklandığı yönündeki bir bilgiyi ise henüz veremeyeceklerini kaydetti.

Pakistan'ın güneyindeki bazı bölgelerde, sıcaklık 50 dereceye kadar yükseliyor. Bu arada Karaçi Üniversitesi'nde aşırı sıcaklardan dolayı sınavların 1 ay ertelendiği duyurulurken, bölgedeki hastanelerde 100'ü aşkın kişinin tedavi altında olduğu belirtiliyor.