Pakistan’da 45 derecenin üzerinde seyreden kavurucu sıcaklarda bilanço artıyor. Son verilen bilgilere göre, ülke genelinde sıcaklıktan dolayı hayatını kaybedenlerin sayısı 475'e yükseldi.

Karaçi’de sıcaklığın 43 ila 47 derecede seyretmesi ve nemden dolayı insanların nefes almakta zorlandığı kaydedilirken, şehirde aşırı sıcaklardan dolayı rahatsızlanarak hastaneye kaldırılan en az 400 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi. Ülkenin güneyinde aşırı sıcaklar nedeniyle ölenlerle beraber bu sayının 475'e yükseldiği kaydedildi.

Sağlık yetkilileri, güneş çarpması ve sıvı kaybı rahatsızlıklarından dolayı Karaçi şehrinde 1500 kişinin tedavi altında olduğunu açıkladı. Devlet hastaneleri ise devamlı olarak hastanelerine hasta akışının olduğu ve klimalı ortam bulmakta zorlandıklarını kaydediyor.

KLİMALAR, ELEKTRİK KESİNTİLERİNDEN DOLAYI ÇALIŞMIYOR

Ülkenin güneyinde 12 saate varan elektrik kesintilerinden dolayı halk serinlemekte güçlük çekiyor. Ancak yerel yönetim, Ramazan dolayısıyla iftar saatinde fanlara ve klimalara aşırı yüklenmeyi sebebiyet göstererek elektrik kesintilerinin yaşandığını bildiriyor.

Sindh eyelet hükümeti saat 21.00'dan itibaren daha fazla elektrik tüketilmemesi için iş yerleri ve alışveriş merkezlerinin kapatılması yönünde karar verdi. Böylelikle evlere daha çok elektrik verilmesi amaçlanıyor.

Pakistan’da baharatlı yiyeceklerin bolca tüketildiği için oruç tutan insanların aşırı sıvı kaybına uğradığı belirtiliyor. Karaçi şehrindeki bir özel hastane doktoru Nedim Uddin Sıddıki "Sahurda bolca su içilmeli, tuzlu ve baharat yiyeceklerden kaçınılmalı" uyarısında bulundu.

Pakistanlı bir kadın hastanın kardeşi İnayet Ali ise evinde olanları şu şekilde anlattı: "Ablam evde rutin işleri yapıyordu. Evde elektrik olmadığı için evin içi çok sıcaktı. Ablam bir anda olduğu yere düştü. Onu bir hastaneye götürdük; ama klimalı odalarının hepsinin dolu olduğunu söylediler. Şimdi başka hastahaneye götüreceğim."

MUSON YAĞMURLARI GELİYOR; SICAKLIKLAR DÜŞECEK

Pakistan'ın güneyindeki bazı bölgelerde, sıcaklık 50 dereceye kadar yükseliyor. Metoroloji Daire Müdürlüğü'nün verdiği hava tahmin raporunda, bu gece Hint Okyanusu'ndan gelecek meltem esintisinin beklendiği ve Muson yağmurlarının başlaması ile sıcaklığın düşeceğini belirtti.

Öte yandan, Karaçi'de vatandaşların sıcaktan korunmaları için su ve vücuttaki sıvı kaybını önleyici tabletler sağlanabilen tıbbi kamplar kurulduğu belirtiliyor. Ülke genelinde, sıcaklıklardan dolayı hayatını kaybedenlerin sayısının artmasından endişe ediliyor.