Türkiye'de başlayan ve Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'e tahsis edileceği öne sürülen özel uçak tartışmasına dahil edilen Vatikan Devlet Başkanı ve Katolik Dünyası'nın Dini Lideri olan Papa Francesco'nun özel uçağı bulunmuyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, katıldığı bir televizyon programında Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'e özel uçak tahsis edilmesi hususunda Papa Francesco'nun bile özel uçağı olduğunu ifade etti. Fakat Papa Francesco, yurtdışı ve yurtiçi seyahatlerinde Alitalia havayolu şirketi tarafından tahsis edilen uçaklarla seyahat ediyor. Hatta kendisiyle birlikte seyahat eden gazeteciler bile uçuş için ücret ödüyor.

Papa Francesco gerek Vatikan Devleti Başkanı gerekse Katolik Dünya'nın Ruhani Lideri olması dolayısıyla üst düzey korunsa da bu şekilde gerçekleştirdiği seyahatler bazı çevrelerden tepki çekiyor. Papa için özel uçak ve özel araç tahsis edilmesi gerektiğine inan ve savunanlar olmasına rağmen seçildiği günden bugüne Papa aksine mütevazi araçlarla seyahati tercih ediyor.