Filipinleri ziyaret eden Katolik dünyasının ruhani lideri Papa Francesco, hükümete yolsuzluklara karşı mücadele çağrısı yaptı. Ülkede binlerce kişinin sevgi gösterisiyle karşılanan Papa, burada aile mefhumunun önemine değindi.

Papa, başkent Malina’daki Malacanang Sarayı’nda Devlet Başkanı Benigno Aquino ve yetkililer tarafından karşılandı. Saray’da yaptığı konuşmada barışa vurgu yapan Papa, hükümetin farklı dinlere sahip vatandaşlar arasındaki diyalog ve işbirliğini geliştirmeye yönelik çabalarını takdir etti.

Papa ayrıca, hükümete yoksulların sesini duyması ve yolsuzlukla mücadele etmesi çağrısında bulundu ve yetkililerden toplumdaki sosyal eşitsizliğin giderilmesini istedi. Papa Francesco, politik liderlerin özellikle bu zamanda her zamankinden daha fazla dürüst olması gerektiğine vurgu yaptı.

GÜVENLİK İÇİN 50 BİN POLİS VE ASKER GÖREVLENDİRİLDİ

Papa Francesco'nun Filipinler'deki ziyaretinde ülke tarihinin en büyük güvenlik önemleri alınarak toplamda 50 bin polis ve asker görev yaptı.

80 milyonu Katolik olan ülkede, binlerce kişi Asia Arena alış veriş merkezinde Papa Francesco'yu görmek için toplandı. Papa Francesco burada yaptığı konuşmada aile mefhumunun öneminden bahsetti. Papa Farncesco, eşcinsel evliliklere karşı çıkarak "ideolojik sömürgelerin aileyi yok etmeye çalışması hakkında dikkatli olunması" tavsiyesinde bulundu.

Papa Francesco, 5 günlük Asya gezisinin ikinci ve son ayağı olarak Filipinler'i ziyaret etmişti.