Fransa Alevi Birlikleri Federasyonu (FUAF), Suriye’deki Alevi katliamlarını kınamak üzere Türkiye'nin Paris Büyükelçiliği önünde gösteri düzenledi.

Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu'nun (AABK), Avrupa'nın birçok ülkesinde aynı anda düzenlediği gösterilerin Fransa ayağı, Paris Büyükelçiliği önüne konulan siyah çelenkle son buldu. Eylemde okunan basın bildirisinde, ''Suriye’nin İdlib kentindeki Cisr El Şuğur kasabasını ele geçiren Nüsra Cephesi, İştebrak köyünde çoğunluğu Aleviler'den oluşan, aralarında kadın ve çocukların bulunduğu en az 35 kişiyi vahşice katletti, onlarcasını da kaçırdı. Bu insanlık dışı katliamı kınıyor, katilleri şiddetle lanetliyoruz.'' ifadelerine yer verildi.

AABK'nin basın bildirisinde, bütün dünyanın bu barbarlara ve bu barbarlara babalık yapanlara karşı net tavır alası gerektiği vurgulanırken, ''Bugün Afganistan’da Taliban, El-Kaide, Irak, Suriye’de DAİŞ,El Nüsra, Nijerya’da Boko Haram, Kenya’da Eş Şebab adı ne olursa olsun, hepsi zihniyet olarak aynı kaynaktan beslenen, dünyamız ve insanlığımız için en büyük tehdit ve tehlike olarak karşımızda durmaktadır. Türkiye hükümeti başta olmak üzere, Avrupa ve bütün dünya devletlerinin iki yüzlü politikalara son vermesini, bu çetelere giden para ve silah akışını açıkca engellemelerini, yine bu çetelere destek veren devletler açık bir şekilde deşifre edilerek savaş suçu ve insanlık suçuyla yargılanması sağlanmalıdır.''diye aktarıldı.

Suriye vatandaşlarının da destek verdiği yaklaşık 30 kişilik grup, okunan basın bildirisi sonrası dağıldı.