Fransa’nın başkenti Paris’in turistik mekanların üzerinde uçurulan esrarengiz insansız hava araçlarına (İHA) bir yenisi daha eklendi. Fransız medyası, dün gece Paris üzerinde 5 insansız hava aracına daha rastlandığını duyurdu. Uçuşların Paris'in kuzeyinden güneyine doğru gerçekleştirildiği aktarıldı.

Europe 1 radyosu, Amerika'nın Paris Büyükelçiliği'nin de yer aldığı Concorde Meydanı ve çevresinde 3 İHA'ya rastlandığını aktardı. İnsansız hava araçları, Dışişleri Bakanlığı'nın bulunduğu Invalides meydanı ile Fransız Meclisi üzerinde de gözlemlendi. İlk insansız hava aracının görülme saatinin ise 23.30 olduğu belirtildi.

İnsansız hava araçlarının vatandaşlar ve polis tarafından da kameraya çekildiği aktarıldı. Görüntüler, Jandarma Hava Trafik Kontorol Merkezi'ne iletildi. 10 kişilik bir ekip de soruşturma için görevlendirildi. Henüz İHA'ların kimler tarafından yönlendirildiğine ise ulaşılamadı. İki gün üst üste Paris'in hassas noktaları üzerinde gerçekleştirilen uçuşların amacının ne olduğu ile ilgili de henüz bir ipucuna ulaşılamadığı kaydedildi.

Fransa'da daha önce nükleer santraller ve askerî tesisleri ile cumhurbaşkanlığı sarayı üzerinde de kimin tarafından kontrol edildiği bilinmeyen insansız hava araçları tespit edilmişti.