Parkinson hastaları ve hasta yakınları Dünya Parkinson Günü etkinlikleri kapsamında Çukurova Üniversitesi’nde bir araya geliyor.

Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji Ana Bilim Dalı ile Türkiye Parkinson Hastalığı Derneği’nin ortaklaşa düzenlediği etkinlik Ziraat Fakültesi Akif Kansu Toplantı Salonu’nda 11 Nisan’da 10.00-13.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek.

Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Nöroloji Ana Bilim Dalı Başkanı ve Türkiye Parkinson Derneği Adana Temsilcisi Prof. Dr. Meltem Demirkıran, dünyada 5 milyon, Türkiye’de ise 100 bin civarında parkinson hastası olduğunu belirtti. Demirkıran, Türkiye’de hastaların ancak yaklaşık yarısının tedavi gördüğünü aktardı.

Demirkıran, 11 Nisan’ın Dünya Parkinson Günü olarak kutlandığını kendilerinin de bu amaçla bir dizi etkinlik düzenlediklerini ifade etti. Etkinlikte ilk olarak hasta ve hasta yakınlarına hastalıkla ilgili bilgiler verileceğini aktaran Demirkıran, soru cevap kısmının ardından ise Türkiye'de 6 merkezde aynı anda hastaların dileklerini yazdıkları balonların havaya uçurulacağını ve hastalarla birlikte kısa egzersiz programı ile küçük sürprizlerin yapılacağını da belirtti.