Türkiyeli hayırseverlerden topladığı bağışları gönüllüler aracılığıyla dünyanın dört bir yanında ihtiyaç sahiplerine ulaştıran uluslararası yardım kuruluşu Kimse Yok Mu, Somali'de şifa dağıtmaya devam ediyor. El Şebab militanlarının Milli Eğitim Bakanlığı binasına düzenlediği saldırıda yaralanan Milli Eğitim Bakan Yardımcısı İsmal Yusuf Osman, Birleşmiş Milletler askeri bir Çin vatandaşı ve çok sayıda yaralı, derneğin Başkent Mogadişu'da yaptırdığı Uluslararası Deva Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Bakan Yardımcısı İsmal Yusuf Osman, El Kaide bağlantılı terör örgütü tarafından yapılan saldırı sonrası hemen kendisine ulaşıp hastaneye getirilmesini sağlayan Türk eğitimcilere ve tedavisinin yapıldığı Deva Hastanesi'ne teşekkür etti. Milli Eğitim Bakanı'nın tedavisi devam eden Yusuf Osman'ı bugün hastanede ziyaret etmesi bekleniyor.

GÖNÜLLÜ TÜRK DOKTORLAR HİZMET VERİYOR

Kimse Yok Mu'nun sağlık ve hastane alanında büyük sıkıntılar çekilen Somalide 2013'te faaliyete geçirdiği Uluslararası Deva Eğitim ve Araştırma Hastanesi, ülkede önemli bir açığı kapatıyor. Somali'yi 2011 yılından beri ziyaret eden gönüllü doktorlar, eğitim ve sağlık alanında çalışan Nil Organizasyon işbirliği ile hastanede hizmet veriyor.

Birleşmiş Milletler Ekonomik ve Sosyal Konseyi (ECOSOC) danışman üyesi olan KYM, on binlerce gönüllüsüyle din, dil, ırk ve cinsiyet farkı gözetmeksizin tüm dünyada insani yardım faaliyetleri gösteren uluslararası bir sivil toplum kuruluşu. Dernek, yurt içinde 31 şubesiyle 81 ilde ve dünyada 113 ülkede faaliyet gösteriyor.