Brandenburg Eyaleti Almanya için Alternatif Partisi’nin (AfD) Başkanı Alexander Gauland güven tazeledi. Hafta sonunda yapılan parti kurultayında oyların yüzde 88,7’sini alan Gauland başkanlık görevinde onaylandıktan sonra yaptığı konuşmada mülteci ve İslam karşıtlığı yapmaya devam etti.

Dresden’de düzenlenen Pegida gösterilerine verdiği destekle tanınan 74 yaşındaki Alexander Gauland delegelere konuşmasında bir bölgede mülteciler yurdu yapılmadan önce o bölge sakinlerinden onay alınması gerektiğini savundu.

Gauland, AfD’nin Brandenburg Teşkilatı’nın AfD içinde, Almanya çapında bir eyalette en fazla oy potansiyeline sahip teşkilat olduğunu belirtti ve eyalette partinin oy oranının yüzde 12,2 olduğunu söyledi. Gauland mülteciler, göç ve İslam konusunun partiye yeni üye kazandıracak konular olduğuna da dikkat çekti.

Öte yandan Alexander Gauland’ın izlediği politikayı eleştiren iki AfD delegesi kurultaydan önce istifa etti ancak yerel politikacıların istifası Gauland’ın yeniden başkan seçilmesini etkilemedi.