İslam karşıtı Pegida, önümüzdeki yıl yapılacak dört eyaletteki seçimlere katılmak için harekete geçti. Pegida’nın kurucularından Lutz Bachmann, yüzde 10 oy aldıkları Dresden belediye seçimlerinini kendileri açısından zafer olarak değerlendirdi.

Pazartesi akşamları düzenledikleri Pegida gösterisine katılan yaklaşık 800 civarındaki sempatizanına seslenen Bachmann, “Biz gelecek yıl Almanya’da yapılacak dört eyaletteki meclis seçimlerine adaylarımızla yarışa katılacağız.” dedi.

Pegida’nın seçimlere parti olarak değil, halk hareketi yapılanmalarıyla katılacağını aktaran Bachmann, gelecek yıl 16 Mart’taki seçimlerde Baden-Württemberg Eyalet Meclisi’ne doğrudan adayları göndermeye çalışacaklarını vurguladı.

Dresden belediye seçimlerinde Pegida’nın adayı Tatjana Festerling’in yaklaşık yüzde 10 oy toplamasını büyük başarı olarak pazarlayan Bachmann, bu oy oranını dar bütçeli birkaç haftalık çalışmanın sonucunda elde ettiklerini, daha iyi hazırlık ve daha fazla efor ile yüzde 25’i yakalamalarının mümkün olabileceğini savundu.

Gelecek yıl Baden-Württemberg’in yanı sıra Rheinland-Pfalz, Saksonya-Anhalt ve Mecklenburg-Vorpommern’de eyalet meclisi seçimleri yapılacak.