Pegida gösterileri, aşırı sağcıların göçmen ve Müslümanlara karşı saldırılarına hız kazandırdı. Yapılan araştırmalara göre gösteriler başladıktan sonraki üç ay içerisinde gerçekleşen saldırıların sayısı, önceki üç aydakileri ikiye katladı. Araştırmaya göre normalde kış aylarında iyice düşen bu gibi ırkçı ve İslam düşmanı saldırılar, Pegida’nın oluşturduğu atmosfer ile tam aksi yönde çıkışa geçti.

Almanya’da İslam karşıtı Pegida gösterileri ile birlikte göçmenlere, mültecilere ve barınma yerlerine yönelik saldırılar ürkütücü boyutlara ulaştı.

Alman devlet kanalı ARD’nin “Report Mainz” ismini taşıyan programı için yapılan bir araştırmaya göre gösterilerin başladığı ekim ayından bu yana geçen üç ay içerisinde gerçekleşen saldırıların sayısı Almanya çapında 76. Ekim ayından önceki üç ay öncesinde tespit edilen saldırı sayısı ise 33.

Buna göre Pegida’nın ortaya çıkışından üç ay önceki zaman dilimi ile ortaya çıkmasından sonraki üç aylık zaman dilimindeki saldırı artışı yüzde 130’a tekabül ediyor. Bu da hemen hemen her gün ırkçı ve İslam karşıtı saldırıların vuku bulduğu anlamına geliyor. “Report Mainz” bu sonuçlara polis, medyada çıkan haberler ve Yerel Eğitim, Entegrasyon ve Demokrasi Merkezleri'nin (RAA) arşivinden faydalanarak ulaşmış.

Araştırmada, saldırıların Pegida ile yoğunlaştığını gösteren bir diğer sonuç daha söz konusu. Kış aylarında bu tür saldırıların sayısının azaldığını kaydeden uzmanlar, diğer yılların kış aylarıyla bu yılın kış aylarını da karşılaştırmış. Araştırmacılar geçen yıllarda aynı zaman diliminde benzer bir artışa rastlamamış.

Aşırı sağ araştırmacısı Hajo Funke Report Mainz'a yaptığı açıklamada, Pegida’nın göçmenlere, özellikle de Müslümanlara karşı şiddet isteyen bir iklimin oluşmasına sebep olduğunu dile getirdi.

Bu şiddet saldırılarının cumhuriyet için utanç verici bir durum olduğunu ifade eden Funke, Pegida tarafından oluşturulan atmosferle aşırı sağcıların “Gün bizim günümüz. Şimdi suikast zamanı.” demeye başladığını söyledi.

“Report Mainz” başka araştırma sonuçlarına da işaret ederek gelinen durumu teyit etti. Buna göre Federal Suç Dairesi (BKA) tarafından gerçekleştirilen bir istatistik çalışması, aşırı sağcıların Kasım 2014’de işlediği siyasi saikli ve yabancı karşıtı suçların sayısı 63’ü bularak en yüksek noktaya ulaştı. Önceki aylardaki sayının ise 38’de kaldığı ifade ediliyor.

Saksonya’daki Mağdurlara Danışmanlık Merkezi de Pegida eylemlerinden bu yana artan göçmenlere yönelik saldırıların arttığını teyit ediyor. Merkezden Robert Kusche, ARD’ye yaptığı açıklamada, “Elbetteki Dresden’de ekim ayından bu yana ırkçı saldırıların yoğun biçimde artması göze çarpıyor.” dedi.

WEİNHEİM’DA BİR TÜRK KIZINA, MANNHEİM’DA KUR’AN DERSİ ÖĞRETMENİNE SALDIRI

Bu olaylardan biri de Weinheim’da (Rhein-Neckar-Kreis) gerçekleşti. Kimliği belirlenemeyen bir kişi 12 yaşındaki bir Türk kızını okuldan eve giderken takip etti ve tokatladı. “Çocuk bize geldiğinde hala acı çekiyordu.” açıklamasında bulunan Mannheim polisi, saldırganın üzerinde yabancı karşıtı ifadelerin yer aldığı bir pankart taşıdığını öğrendiklerini söyledi. Saldırganın Pegida gösterilerinden dönen biri olabileceği üzerinde duruluyor.

Polis saldırganın kimliğini öğrenmek için şahit ararken bir saldırı da Mannheim’da bir Kur’an dersi öğretmenine karşı girişildi. Kimliği belirlenemeyen bir kişinin öğretmeni yere itip dinine hakaret eden cümleler sarf ettiğini kaydeden polis, bu olayın aydınlatılması için de şahide ihtiyaç duyduklarını açıkladı.