Halkı temsil ettiklerini iddia eden İslam karşıtı PEGİDA hareketinin kurucularından Lutz Bachman, Hitler kılığında fotoğrafını paylaştığı için büyük tepki çekti. Ayrıca Bachmann’ın oğlunun nafakasını ödemediği de ortaya çıktı.

Bild gazetesinin haberine göre, Batı’nın İslamlaşmasına Karşı Vatansever Avrupalılar (PEGİDA) hareketinin kurucusu Lutz Bachmann’ın facebook hesabı üzerinden kısa zaman önce kendisini Adolf Hitler’e benzeten bir fotoğraf paylaştığı ortaya çıktı. Fotoğrafta Hitler bıyığı bıraktığı ve saçını da Hitler gibi yana taradığı görülen Bachmann’ın, “O yine geldi” ifadelerini kullandığı gözlerden kaçmadı.

Haberde, fotoğraf ve altındaki yazının Lutz Bachmann tarafından doğrulandığı da belirtildi. Bild’in haberinde, söz konusu fotoğrafı komedyen Christoph Maria Herbst’in internet sitesindeki hesabında bulunan duvara gönderdiğini doğrulayan Bachmann’ın, “Ben o fotoğrafı komedi kitabı olan ‘O yine Burada’nın yayınlanması nedeniyle gönderdim. Onun da hoşuna gitti. Bazen kendini ti’ye almak gerekir.” dediğini yazdı. Bachmann sonradan paylaştığı Hitler fotoğrafını facebook hesabından kaldırdı.

OĞLUNUN NAFAKASINI ÖDEMEDİ

Öte yandan 41 yaşındaki Lutz Bachman önümüzdeki günlerde bir suç yüzünden Dresden mahkemesine çıkacak. Oğlunun nafakasını ödemediği ortaya çıkan Bachmann’ı Dresden İdari Mahkemesi geçtiğimiz yılda para cezasına çarptırmıştı. Suçu bununla kalmayan Pegida kurucusu, 2010 yılında uyuşturucu ticareti nedeniyle 2 yıl hapis cezası almıştı. Bachmann’ın ayrıca adam yaralama ve hırsızlıktan dolayı da sabıkası bulunuyor.

LEİPZİG’DE 60 BİN KİŞİLİK GÖSTERİ

Hafta başındaki Pegida protestosu yasağından sonra hareket şimdi Leipzig’de protesto yapmaya hazırlanıyor. Saksyonya eyaletinin İçişleri Müsteşarı Miachael Wilhelm (CDU) Pegida’nın bugün için 60 bin kişilik protesto başvurusunda bulunduğunu kaydetti.