ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Bingazi’deki ABD Büyükelçiliği’ne düzenlenen saldırıya katıldığı belirtilen bir IŞİD elemanının, Irak’taki hava saldırısında öldürüldüğünü açıkladı. Pentagon Sözcüsü Steve Warren tarafından yapılan yazılı açıklamada, Bingazi büyükelçiliği saldırısıyla ilgili şüphelilerden Tunus vatandaşı Ali Avni el Harzi'nin, geçtiğimiz hafta Irak'ın Musul şehrinde Amerika tarafından düzenlenen hava saldırısında öldürüldüğünü belirtti.

Bir yıl önce IŞİD’e katıldığı tahmin edilen el Harzi’nin "Kuzey Afrika ve Ortadoğu bölgesinde IŞİD’le bağlantılı çok sayıda aşırılık taraftarı ile yakın faaliyet gösterdiği" ifade edildi. Pentagon, Ali Avni el Harzi’nin öldürülmesiyle 'IŞİD’in Kuzey Afrika’daki cihat yanlılarını Suriye ve Irak’taki savaşa entegre etme yeteneğinin' zayıfladığı belirtildi. El Harzi’nin IŞİD için yabancı savaşçı toplayarak Suriye gönderdiği iddia edilmişti.

FOX News’in haberine Ali Avni el Harzi, Ekim 2012’de Türk yetkililer tarafından gözaltına alınıp Tunus’a gönderildi. FBI tarafından da sorguya çekilen el Harzi, hakkındaki iddialarla ilgili yeteri derecede delil olmadığı gerekçesi ile Tunus mahkemesi tarafından Ocak 2013’te serbest bırakılmıştı.

11 Eylül 2012'de ABD'nin Bingazi Büyükelçiliği’ne yapılan saldırıda aralarında ABD Libya Büyükelçisi Chris Stevens dahil dört Amerikalı yaşamını yitirmişti.