Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, 1948'den önce yaşananların 'soykırım' olarak tanımlanamayacağına dair uluslararası içtihatlara dikkat çekti. Perinçek, AİHM 2. Dairesi'nin 1915 olaylarının soykırıma benzemediği kararının da içtihat olarak yerleştiğini söyledi.

Doğu Perinçek, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin, 1915 olaylarını soykırım olarak tanımlamayı reddetmesinin ifade özgürlüğü kapsamında olduğuna karar vermesinin ardından basına açıklama yaptı.

Perinçek, bu tarihi kararın Avrupa geleneklerine ve hukukuna uygun olduğunu belirerek, yüzlerce yıl boyunca ifade özgürlüğü için mücadele Avrupa’dan başka bir karar beklenemeyeceğini söyledi. Perinçek, "Bütün dünya bilmelidir ki Türkiye hiçbir baskıya boyun eğmeyecektir. Türkiye'nin bölmeye hiç kimsenin gücü yetmez. AİHM'ye olan güvenimiz kuvvetlenmiştir. AİHM'nin bu kararını şu an Türkiye'nin birliği ve bütünlüğü için savaşan Mehmetçik'e armağan ediyoruz." diye konuştu.

Ermenilere de mesaj gönderen Doğu Perinçek, tarihte yaşanan acı olayların düşmanlık oluşturmamasını, emperyalizme karşı birlikte olunmasını istedi.