İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ile İsviçre arasındaki “soykırım inkarını suç sayma” davası bugün AİHM Büyük Dairesi’nde yeniden görüşülmeye başlandı. Perinçek, mahkemedeki savunmasına "mahkemeye güveniyorum" diyerek başladı.

Avrupa insanının özgürlüğü için burada olduğunu söyleyen Perinçek, "Avrupa bilinci 1915 yasaklarıyla karartılmamalıdır." dedi. İsviçre'deki mahkemeye 90 kilogram ağırlığında Rus ve Ermeni kaynakalı belge gönderdiğini belirten Perinçek, 'soykırım' ifadesinin hukuki bir tanım olduğunu söyledi.

Osmanlı Devleti'nin Ermenileri toptan yok etmek amacıyla hareket etmediğini vurgulayan Perinçek, "1.Dünya Savaşı'nda karşılıklı olarak ölümler ve zorla göç olmuştur .Ermenilerin acılarını her zaman paylaştım. Ermenilerin kültürümüze katkılarını vurguladım.Ermeni probleminde büyük devletleri sorumlu tutuyorum." ifadelerini kullandı.

Avrupa Birliği'nin Ermeni meselesini tabulaştırdığını da söyleyen Perinçek, " Bu problem Türkleri aşağılamak için kullanılıyor. Türkler AB'nin kara derilileridir." dedi.