İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin (AİHM) Ermeni soykırımı iddialarını reddetmenin suç sayılması ile ilgili davada vereceği karardan emin konuştu.

Perinçek, kendisine bu konu sebebiyle ceza veren İsviçre hükümeti ile davalık olduğu AİHM'nin Büyük Dairesi'nde görülen temyiz duruşmasının ardından Türk basınına konuştu. Kararın birkaç ay içinde verileceğini belirten Perinçek, "Ama biz sonuçta Avrupa hukukuna uygun bir karar verileceğinden eminiz. AİHM 2. Dairesi'nin vermiş olduğu karar perçinlenmiş olacak. Zaten Avrupa, 2. Daire kararı ile bu sorunu çözdü." dedi.

Verilecek kararla Avrupa'nın temellerini oluşturan büyük fikir ve sanat adamlarının kazanacağını söyleyen Perinçek, "Avrupa'da Ermeni soykırımı iddiaları üzerinden özgürlüğü ve demokrasiyi yok etme girişimleri kesinlikle başarısızlığa uğrayacak." ifadelerini kullandı.

Perinçek, şöyle devam etti: "Bakın burada Türk milletini birleştirdik, Türkiye'nin çeşitli partilerini birleştirdik. Sanıyorum bu 20-25 yıldır ilk kez olan bir olay. Bu, Türkiye için çok büyük bir başarı. Aynı cephede buluştuk, demek ki Türkiye'nin bu 'Türkiye cephesi'ne ihtiyacı var. O cephe ilk kez burada, AİHM'de bu katılımlarla kurulmuş oldu."