Rus muhalif Aleksey Navalnı’nın, Kremlin sözcüsü Dmitri Peskov’un Sardinya adasında lüks teknede balayı turu yaptığı iddialarına eşi Tatyana Navka’dan fotoğraflı yalanlama geldi.

Sosyal ağ sayfasında eşi Peskov’la Sicilya tatilini kanıtlayan fotoğrafını yayınlayan Navka, “Eski bir söz vardır: Karanlık odada kara kediyi arama! Özellikle kedi ordaa yoksa o zaman hiç arama!!!!” diyerek tepki gösterdi.

Fotoğrafta Peskov ve eşinin gece saatlerinde Sicilya adasında, Taormina kentinde ışıklı kent ortamını izledikleri görülüyor.

Navalnı, internet sayfasında Peskov ve eşinin “Maltese Falcon” adlı teknede Sardinya kıyılarında lüks balayına çıktığını iddia etmişti. İddialar üzerine Peskov, Sicilya’da otelde kaldıklarını söyleyerek iddiaları kesin dille yalanlamıştı.

1 Ağustos’ta Peskov’un düğününde kolunda görülen 37 milyon ruble (600 bin dolar) değerindeki Richard Mille RM 52-01 marka saat da Rusya’da gündem olmuştu. Navalnı, sosyal medyada yaptığı açıklamada Kremlin basın sözcüsünün yıllık maaşının dört katı değerinde olan saati hangi kaynakla satın aldığını sormuştu.

Peskov ise iddialara karşılık yaptığı açıklamada, “Bu saat eşimin hediyesi. Gerçekten çok pahalı. Ancak bazılarının iddia ettiği rakamdan çok daha ucuz… Kendi imkanları ile saati satın almış.” şeklinde konuşmuştu.