Irak Kürdistan silahlı güçleri Peşmerge Bakanı Mustafa Said Kadir, Musul'u IŞİD militanlarından temizlemek amacı ile düzenlenmesi planlanan operasyonun Ramazan'dan sonra başlayacağını ifade etti. Koalisyon güçleri tarafından eğitilen 337 Peşmerge'nin mezuniyet törenine katılan Kadir, basın mensupların sorularını yanıtladı.
Musul'a operasyon ile ilgili soru üzerine Kadir," Operasyonun kesin bir tarihi yok, ancak Ramazan ayından sonra başlayacağı kesin. Bunun için şimdiden Peşmerge'nin operasyona katılıp katılmayacağı meselesini de konuşmak henüz erkendir." dedi.

Kadir, Peşmerge'nin operasyona katılımı ile ilgili Irak Ordusu yetkilileri ile toplantı halinde olduklarını, iki tarafın görüşmelerinde çıkan sonuca göre karar vereceklerini söyledi. Yaklaşık bir aydır koalisyon güçleri tarafından eğitim verilen 377 Peşmerge sertifikasını aldı.

Peşmerge'ye; Norveç, İtalya, Almanya, ABD, İngiltere ve Hollanda'dan gelen askerler tarafından eğitim veriliyor. Eğitim daha çok ağır silahların kullanılması üzerine yoğunlaşıyor.