Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nin silahlı gücü Peşmerge Bakanlığı Sözcüsü Cebar Yaver, IŞİD'e karşı verilen mücadelede bin 218 Peşmerge’nin şehit düştüğü, 6 bin 724'ün ise yaralandığını ifade etti.

Peşmerge Bakanlığı, IŞİD ile verilen mücadelenin son durumu ile ilgili basın toplantısı düzenledi. IŞİD ile savaşta bir yılı başarılı bir şekilde geride bıraktıklarını belirten Yaver, geçtiğimiz yılın aynı döneminde IŞİD militanlarının bölgede daha kapsamlı saldırılar düzenlediğini hatırlattı.

Irak merkezi yönetiminden hiçbir destek almadıklarının altını çizen Yaver, Bağdat’tan Peşmerge’ye maddi destek verildiği yönündeki haberleri yalanladı.
Yaver, gönüllü olarak Peşmerge olmak isteyenler için 3 tugay kurmayı düşündüklerini, bunun için de 6 bin kişiyi Peşmerge olarak kabul edeceklerini aktardı.

Yaver, IŞİD'e karşı savaşan koalisyon ülkelerinin gönüllü Peşmergelerin eğitimini üstleneceğini belirtti.

Geçtiğimiz günlerde IŞİD elinde esir olan Peşmergelerin ailelerini arayarak Peşmerge Bakanlığı'nın harekete geçmesini istemişti.
Konuya açıklık getiren Yaver:”IŞİD’in bu gibi girişimleri sadece psikolojik bir savaştan ibaret olduğunu düşünüyoruz. Esir olan Peşmergelerin aileleriyle bir araya geldik. Aileler ile yaptığımız toplantıda son çalışmalarımıza açıklık getirdik. Ancak IŞİD’in hiçbir insani yada ahlaki ilkelere itibar etmeyeceğinden eminiz. Gazetecileri, işçileri, sivil vatandaşları öldüren bir zihniyetten her şey beklenebilir. Esirlerimizi IŞİD’ten kurtarmak için kendimize has yöntemlerimiz vardır". şeklinde konuştu.