Irak’ın kuzeyindeki Kerkük şehrinde Peşmerge güçleri, IŞİD militanlarının kontrolündeki bölgelere yönelik büyük operasyon düzenledi. Yaşanan sıcak çatışmalarda bazı köyler IŞİD'ten temizlenirken, çok sayıda militanın öldürüldüğü açıklandı.

Sabahın erken saatlerinde uluslararası koalisyona ait savaş uçakların da havadan destek verdiği operasyonda, Peşmerge güçleri Kerkük’ün güneyindeki Dakuk ilçesine 3 koldan saldırı düzenledi. Operasyonda IŞİD ile girilen sıcak çatışmada 18 militan öldürüldü. 11 köyün ise militanlardan geri alındığı belirtildi.
Operasyonda 5 Peşmerge askeri hayatını kaybederken, 16 askerin ise yaralandığı belirtildi.

Operasyon ile ilgili açıklamada bulunan Irak Parlamentosu Kürt Milletvekili Muhammed Osman, üç koldan yapılan saldırının başarılı olduğunu söyledi.

Peşmerge Dakuk Bölgesi Komutanı Hıva Muhammed ise örgütün daha önce eline geçen köyleri çok kısa bir sürede geri aldıklarını belirterek, “Yaptığımız taktik karşısında militanlar şaşkına döndü. Operasyonu 3 koldan özel tim destekli yaptık. IŞİD militanlarının direnişine rağmen kısa sürede başarıya ulaştık " dedi. Bölgede çatışma sonrası bazı evler hasar görürken, bombaların etkisiyle alevler yükseldi. Yaralanan Peşmerge askerleri ise ambulanslarla Kerkük Devlet Hastahanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.