Peşmerge güçleri, Kerkük'ün güney bölgelerindeki yerleşim alanlarının kontrolünü ellinde bulunduran IŞİD'e karşı geniş çaplı operasyon başlattı.

Koalisyon güçlerinin havadan bombaladığı IŞİD mevzilerine karadan ise Peşmerge güçleri saldırıyor. Bu sabah başlayan operasyon tüm hızıyla devam ederken, çok sayıda yerleşim alanının kurtarıldığı belirtildi. IŞİD'in büyük kayıplar vererek geri çekildiği kaydedildi. IŞİD militanlarının kaçarken yollara mayın döşediği, bunun operasyonun ilerleyiş hızını yavaşlattığı dile getirildi. 6 Peşmerge'nin hayatını kaybettiği, 37 Peşmerge'nin ise yaralandığı çatışmada, IŞİD ise büyük kayıplar verdi. Erbil ve Süleymaniye'den gelen takviye güçlerin de Peşmerge'ye katıldığı aktarıldı. Peşmerge; Harabarut, Sahr, İsmail Ava, Tel Verid ve Multaka kasabalarının kontrolünü ele geçirdi.

Operasyonu yerinde takip eden Kürdistan Demokratik Partisi Kerkük Temsilcisi Muhammed Kemal, IŞİD'e çok büyük kayıplar verdiklerini belirtti. Cihan Haber Ajansı(Cihan) muhabirine konuşan Kemal, " Kerkük'te halkın endişesini gidermek için çok büyük bir taarruz başlattık. IŞİD'in mevzilerini başlarına yıktık. Koalisyon güçleri de havadan destek veriyor. Bu terör örgütünün hedefi; Kürtler, Araplar ve Türkmenlerdir. Mücadelemiz devam edecek." dedi.